проблема е от няколко дни с парното.Като работи на място при 80-90 градуса духа хладно.в двежение духа топло,а при смяна на скороста се сменя и дхането.Над 3000 оборота вентилатора работи силно,като намаля тои почти спира да духа.Моля за съвет колеги от какво се получава така.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Парното не е както трябва - защо?
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от pino77 Покажи съобщениепроблема е от няколко дни с парното.Като работи на място при 80-90 градуса духа хладно.в двежение духа топло,а при смяна на скороста се сменя и дхането.Над 3000 оборота вентилатора работи силно,като намаля тои почти спира да духа.Моля за съвет колеги от какво се получава така.sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...
-
Първоначално публикувано от pino77 Покажи съобщениеможе да се каже че се влиае от оборотите на мотора но духа толпло.Перката работи според мощността на двегателя -бързо-бавноsigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...
Comment
-
Първоначално публикувано от mimouzunov Покажи съобщениеХвани и замери какво става с напрежението на акумулатора! Виж в какви граници се движи когато е без консуматори и когато пуснеш парното.
Предполагам, че е с климатроник колата, в такъв случай при ниско ниво на антифриза (казва, че духа хладно) на празен ход датчика изстива, защото няма циркулация и спира вентилатора, когато е в обороти стопля и го включва
С две думи, Павеле, долей антифризLast edited by Tedo; d.m.y г., 19:23.Video meliora proboque deteriora sequor.
Comment
-
Първоначално публикувано от Tedo Покажи съобщениеТи пък къде го прати...
Предполагам, че е с климатроник колата, в такъв случай при ниско ниво на антифриза (казва, че духа хладно) на празен ход датчика изстива, защото няма циркулация и спира вентилатора, когато е в обороти стопля и го включва
С две думи, Павеле, долей антифризsigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...
Comment
-
Здравейте и за много години!
Гледам, че темата е позамряла, та реших да попитам нещо, макар и не точно по нея(надявам се колегата да не се сърди)
Перката на радиатора работи постоянно на високата степен и се изключва само когато изключа от контакт. Та въпросът ми е дали е някакво реле или датчика на радиатора?Alfa Romeo 155 1.8 TS 8V 1994
Comment
-
Здравейте и за много години,към колегата gaiska и аз имах същия проблем и се оказа релето което е до долния ляв педал за съединителя,та отвори панела с бушоните и релетата мисля 3-то или 4-то от горе на долу и го смени.
П.П. внимавай какво реле купуваш за да не го сменяш 2 пъти- с тези релета от 5 лева ще изкараш 2 седмици и пак на магазина-мисля 12-15 лева ми излезе второто.Alfa Romeo 155 1.7 8v 1995
0877 850 309sigpic
Comment
-
Коки, не разбирам точно за кое реле става дума. При мен над педалите има един падащ панел с доста релета и бушони, но незнам някой от тях дане за вентилатора. При мен тръгва на бързата степен още като дам на контакт, независимо дали колата е студена или топла.Alfa Romeo 155 1.8 TS 8V 1994
Comment
-
Първоначално публикувано от gaiska Покажи съобщениеКоки, не разбирам точно за кое реле става дума. При мен над педалите има един падащ панел с доста релета и бушони, но незнам някой от тях дане за вентилатора. При мен тръгва на бързата степен още като дам на контакт, независимо дали колата е студена или топла.sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...
Comment
-
Като изключа датчика на радиатора спира перката(говоря , разбира се , когато съм на контакт). Това означава ли , че по някакъв начин датчика подава постоянно сигнал към релето и то затова сработва перката , като дам на контакт? Ако е така , то значи релето си ми е наред(където и да се намира то).Alfa Romeo 155 1.8 TS 8V 1994
Comment
-
Първоначално публикувано от gaiska Покажи съобщениеКато изключа датчика на радиатора спира перката(говоря , разбира се , когато съм на контакт). Това означава ли , че по някакъв начин датчика подава постоянно сигнал към релето и то затова сработва перката , като дам на контакт? Ако е така , то значи релето си ми е наред(където и да се намира то).
(релета има 2, едното е вътре в купето другото е при мотора, това в купето е на табло над голямото с многото бушони и за да се стигне до него се сваля пластмасата от ляво на волана)sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...
Comment
Comment